Spohr cere verificări spontane pentru piloți

Germanwings

Spohr cere verificări spontane pentru piloți

Aproape două luni au trecut de la tragedia aparatului de zbor Airbus A320 de la compania aeriană Germanwings care s-a izbit de un masiv montan din alpii francezi, Șeful Lufthansa Spohr încearcă mereu să scoată învățăminte noi din acest eveniment.

Carsten Spohr a sugerat ca și consecință a evenimentului nefericit de la Germanwings de acum  două luni să se efectueze controale medicale neanunțate pentru piloți. Frankfurter Allgemeine Zeitung a declarat citând președintele consiliului Lufthansa că astfel de teste sunt un mijloc prin care este posibil să se reducă incertitudinile privind sănătatea mintală a piloților.

Investigațiile neanunțate sunt destul de comune în alte domenii. Teste de dopaj sunt clasicele controale spontane. După cum spune un purtător de cuvânt al grupului, experții asociației BDL vor lua în considerare propunerea unor astfel de controale. Spohr vrea de asemenea să analizeze și să stabilească în ce fel de cazuri medicii pot fi scutiți de datoria lor de confidențialitate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zwei-Monate-Aufarbeitung-Germanwings-Absturz-Spohr-fordert-Spontan-Checks-bei-Piloten-article15152091.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =