Spohr confirmă cooperarea cu Easyjet

Die-Piloten-der-Lufthansa-setzen-ihren-Streik-fort

Spohr confirmă cooperarea cu Easyjet

Pentru a aduce Lufthansa din nou pe curs de creștere, șeful concernului, Spohr, vrea să se implice la concurentul low-cost Easyjet. Noua filială low-cost a concernului, Eurowings, vrea să se pregătească pentru un parteneriat.

Șeful Lufthansa, Carsten Spohr, aduce în joc o colaborare a propriei filiale low-cost Eurowings cu rivalul britanic Easyjet. Spohr a spus pentru Spiegel că este posibilă o colaborare activă cu alte linii aeriene, iar Easyjet și-a anunțat deja un interes puternic pentru o colaborare cu grupul Lufthansa.

Easyjet s-a oferit să ofere zboruri de transfer pentru cursele Lufthansa pe distanțe lungi. Iar managerul în vârstă de 48 de ani deschide și posibilitatea unei alte cooperări: cu un acord dintre Easyjet și Eurowings Lufthansa ar putea să își ajute filiala low-cost să atingă o dimensiune critică pe piața aeriană europeană.

Easyjet nu a dorit să ofere informații. Compania aeriană caută mereu să își extindă rețeaua, fără a face operarea sa mai scumpă sau mai complexă, spune însă un purtător de cuvânt.

Cu Easyjet au zburat în acest an peste 65 de milioane de pasageri. Astfel britanicii sunt a doua cea mai mare companie low-cost din Europa după Ryanair. Eurowings este cu toate acestea într-o fază incipientă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Spohr-prueft-Kooperation-mit-Easyjet-article15967436.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 84