Sponsorii Mariei Sharapova împărțiti in doua tabere, după interdicția de doi ani primita de aceasta

_89922830_89922829

Sponsorii Mariei Sharapova s-au impartit in doua tabere ca raspuns la interdicția de doi ani impusa jucatoarei pentru ca nu a trecut un test de dopaj. Jucătoarea de tenis din Rusia a primit interdicția miercuri, după de testul  iesit pozitiv pentru Meldonium, medicamente interzise la inceputul acestui an. Firma producatoare de articole sportive, Nike, producătorul de rachete, Head, și compania de apă îmbuteliată, Evian au anuntat ca vor ramane alaturi de aceasta. Constructorul auto, Porsche a declarat că va aștepta să vadă rezultatul recursului.

Pe de alta parte, in luna martie, producatorul elvetian de ceasuri, Tag Heuer a rupt toate legăturile cu jucatoarea, dar a declarat că nu a exclus o colaborare  în viitor. Brandul de cosmetice Avon a rupt de asemenea toate legăturile cu Sharapova, dar a insistat că nu are nimic de-a face cu interdicția, spunând că a fost un “angajament limitat”.

Un tribunal independent desemnat de către Federația de Tenis Internațională (ITF) a descoperit ca jucatoarea de tenis nu a luat în mod intenționat drogul interzis, dar a luat Meldonium pentru a-si spori performanța. Ea va face apel împotriva interdicției. În urma admiterii in luna martie, ca Sharapova a  primit  pozitiv la testul pentru Meldonium, un medicament pentru boli de inima, care a fost doar o substanță interzisă începând cu 1 ianuarie 2016, Nike a suspendat inițial relația sa cu ea, declarând că va monitoriza ancheta.

http://www.bbc.com/news/business-36485320

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =