Spotify și Netflix la un loc

youtube

Google pornește serviciul pe bază de plată, YouTube Red. Abonații pot să descarce clipuri și să le vizioneze offline, nefiind deranjați de vreo formă de reclamă. De asemenea, un serviciu de streaming de muzică pe bază de cloud va sosi curând.

Cu Play Music Google are deja de ceva vreme o ofertă de streaming de muzică, care vine în concurență directă cu Spotify, Deezer sau Apple Music. Un serviciu asemănător pentru streaming video a lipsit însă din oferta motorului de căutare.

Dar acest lucru se va schimba curând: Cu Youtube Red, Google introduce un serviciu pe bază de abonament pentru platforma sa video.

Pentru viitorii clienți ai serviciului YouTube pe bază de plată, Google introduce un pachet de oferte: aceștia vor avea acces la videoclipuri fără reclame și de asemenea posibilitatea de a descărca conținut și de a-l viziona offline, pe PC-ul de acasă sau chiar pe smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației de Youtube.

Aici videoclipurile pot fi rulate și în fundal, până în prezent aplicația de YouTube oprește automat redarea pe un dispozitiv mobil dacă acesta trece în modul homescreen sau se utilizează altă aplicație.

De asemenea la începutul anului viitor Google va începe să producă proprile seriale și filme, asemănător cu strategiile Netflix sau Amazon Prime, care au deja mare succes. Așteptăm astfel să vedem dacă producțiile Google se vor ridica la calitatea și popularitatea unor hit-uri precum producțiile Netflix, “House of Cards” sau “Orange Is The New Black”.

http://www.n-tv.de/technik/Red-ist-Spotify-und-Netflix-in-einem-article16189331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 90