Stadiile somnului

Când dormi, corpul tău trece prin mai multe cicluri de somn, fiecare implicând diferite etape ale somnului. Majoritatea adulților au nevoie de șapte până la opt ore de somn pe noapte, iar în acest timp corpul trece prin diferite faze. Cele patru etape ale somnului includ:

– Primele trei stadii de somn N, (NREM). Stadiile numite N, ocupă aproximativ trei sferturi din timpul de dormit al unui adult și este identificat în etape: N1, N2 și N3 sau somn profund. NREM este prima fază a somnului.

– A patra etapă a somnului este somnul R sau somnul REM. Această etapă de somn se caracterizează prin mișcări rapide ale ochilor și miscarea feței și a degetelor. Cele mai multe vise apar în timpul somnului R.

Modelele de somn variază în funcție de vârstă. Majoritatea adulților trec prin patru până la șase cicluri din toate etapele somnului – fiecare ciclu durează de obicei între 90 și 110 de minute.

Copiii trec prin cicluri de somn mult mai scurte. De exemplu, un copil de 1 an poate avea un ciclu de somn care durează numai 45 de minute. Până când copilul are aproximativ 10 ani, modelul de somn se va asemăna foarte mult cu cel al unui adult.

https://www.everydayhealth.com/sleep/101/stages-of-sleep.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 40 =