Stadionul Manchester Arena va fi redeschis cu un concert caritabil la trei luni după atentat

Stadionul Manchester Arena, scena atentatului terorist care a avut loc la 22 mai și care s-a soldat cu moartea a 22 de persoane, își va redeschide porțile la 9 septembrie cu un concert caritabil, potrivit unui anunț al organizatorilor, citat miercuri de EFE.

Stadionul a fost închis publicului după atentatul teroristului care a acționat o centură cu explozibil chiar la încheierea concertului cântăreței pop americane Ariana Grande.

Pe lângă moartea a 22 de persoane, printre care și copii, atacul a provocat 64 de răniți.

Viitorul concert caritabil care se va desfășura pe stadion va beneficia de participarea unor artiști precum Noel Gallagher, fost membru Oasis și originar din acest oraș, Rick Astley sau poetul Tony Walsh, sau a trupelor The Courteeners și Blossoms.

Cântecul lui Gallagher ‘Don’t Look Back In Anger’ a devenit un fel de imn de unitate al orașului după producerea atentatului și după ce mulțimea l-a cântat în mod spontan la un act de comemorare a tragediei.

Organizatorii vor anunța și restul participanților la viitorul concert intitulat ‘We Are Manchester’. Biletele vor fi puse în vânzare joi începând cu ora 08.00 GMT și vor costa între 25 și 30 de lire (27,3 — 32,8 de euro).

La 4 iunie, a avut loc concertul desfășurat într-o altă locație, ‘One Love Manchester’, care a adus un omagiu victimelor, la care au participat artiști în frunte cu Ariana Grande și care a beneficiat de prezența unor reprezentanți politici și lideri religioși de diferite credințe în semn de unitate cu acest oraș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 93