Standard Life se opune fuziunii Shell cu BG Group

_87576269_gettyimages-1180982-1Standard Life Investment – un investitor major în Royal Dutch Shell – a declarat că se va opune preluarii companiei de petrol de către BG Group. Conform acestuia, o perspectivă slabă pentru prețurile petrolului, plus riscurile pentru BG în Brazilia ar putea face acordul ” distructiv pentru actionari Shell.” Puțini investitori sau analiști au contestat în mod deschis beneficiile strategice ale fuziunii pentru firma. Shell a declarat că rămâne încrezător că va câștiga voturi.

Un purtator de cuvant al Shell a spus: “Vom continua să credem că avem baza largă de sprijin acționar de care avem nevoie pentru a finaliza afacerea.”

Shell a câștigat, de asemenea, sprijinul Institutional Shareholder Services (ISS), o firma de consultanta influentă, care a recomandat ca acționarii Shell vor susține acordul. Compania si-a anunțat intenția de a cumpăra BG – o companie de explorare de petrol și gaze – în aprilie 2015 pentru 47 miliarde de lire sterline.

Dar Standard Life a declarat vineri că riscul de noi căderi ale prețului petrolului și riscurile operaționale legate de activele BG face afacerea nedorită. “Am ajuns la concluzia că termenii propuşi de BG sunt o valoare distructivă pentru acționarii Shell”, a spus David Cumming, șeful titlurilorde capital la Standard Life Investments.

Standard Life este al unsprezecelea cel mai mare titular de acțiuni B în Shell, cu o participatie de 1,7%. Acțiunile B alcătuiesc componenta pondere în acordul de numerar și actiuni care este de așteptat să fie finalizat la data de 15 februarie. Standard Life este, de asemenea, al şaisprezecelea cel mai mare actionar in BG, potrivit datelor Bloomberg.

http://www.bbc.com/news/business-35267169

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 53