Starbucks se muta

  • kaffeebecher-bei-starbucksStarbucks la Londra

De ani de zile Starbucks este criticat că plătește prea puțin statului sub formă de taxe și impozite. Iar cel puțin în Anglia povara fiscală va crește. Lanțul de cafenele vrea să își mute sediul central european la Londra.

 

Starbucks mută sediul său, ca răspuns ale criticilor primite privind evaziunea fiscală masivă practicată de grup, din Olanda în Marea Britanie, la Londra. Cel mai mare lanț de cafenele din lume va reloca managementul european la Londra, a raportat ziarul britanic Times.

 

Restructurarea s-a făcut cu scopul de a fi mai aproape de cea mai importantă piață europeană, cea din Marea Britanie, ziarul citând șeful european al companiei, Kris Engskov. Potrivit raportului Starbucks, după mutarea sediului european la Londra, plățile fiscale vor fi mai mari, dar la nivel global sarcina va rămâne neutră.

 

Starbucks a fost criticat în anii precedenți datorită practicilor sale de eludare a taxelor și impozitelor printr-o bilanțiere creativă. Anul trecut lanțul a cunoscut pentru a-15-a oară un deficit pe piața sa europeană. Iar cazul a aruncat privirile asupra sistemului fiscal olandez ce ajută chiar în mod activ companii sau corporații străine să scape de taxe.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/steuertricks-starbucks-zentrale-zieht-nach-london-12898186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 93