Starbucks se alătură Microsoft, Walmart pentru a crea locuri de muncă pentru tinerii

starbucks-ceo-howard-schultz

Starbucks se alătură Microsoft, Walmart şi altor companii pentru a crea 100.000 de locuri de muncă pentru tinerii din SUA

Cel mai mare lanţ de cafenele din lume, Starbucks împreună cu peste zece companii americane au dezvoltat un plan prin care vor crea locuri de muncă pentru peste 100.000 de șomeri în următorii trei ani.

Iniţiativa va viza persoanele cu vârste între 16 și 24 de ani, care nu sunt studenţi şi nici nu lucrează. Acestor persoane le vor fi oferite locuri de munca full-time, precum și de ucenicie și stagii.

Coaliția a fost inițiată de CEO-ul Starbucks Howard Schultz, care a promis să angajeze cel puțin 10.000 de tineri în următorii trei ani, persoane cu venituri mici din SUA. Companiile din inițiativă sunt Alaska Airlines, Cintas, CVS Health, Hilton Worldwide, HMSHost, JCPenney, JPMorgan Chase, Lyft, Macy’s, Microsoft, Porch.com, Potbelly Sandwich Shop, Taco Bell, Target, Walgreens și Walmart.Grupul intenționează să devină cea mai mare coaliție a națiunii angajată să creeze locuri de muncă.

În următoarele 30 de zile, coaliția este deschisă pentru a primi alături alte companii doritoare să ofere locuri de muncă. În SUA, există în prezent 5,6 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani care nu sunt la scoala si nu au de lucru.

În același timp, există 3,5 milioane de locuri de muncă neocupate în țară. Coaliția va începe programul cu un târg de locuri de muncă în Chicago pe 13 august. Companiile participante sunt de așteptat să angajeze cel puțin 1.000 de persoane din zona Chicago în următoarele 18 luni.

http://www.ibtimes.co.uk/starbucks-joins-hands-microsoft-walmart-others-create-100000-jobs-us-youth-1510552

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 50