Starbucks vrea să angajeze 10.000 de refugiați

IMG_1083
Președintele american Donald Trump a ordonat oprirea imediată a absorbției de refugiați în SUA. El stimulează astfel opoziția, atât din partea activiștilor pentru drepturile omului, cât și din partea economiei în general.

Ca și reacție la interdicția de călătorie impusă de Trump cetățenilor din mai multe state musulmane, dar și pentru refugiați, Starbucks vrea ca în următorii cinci ani de zile să angajeze la nivel mondial 10.000 de refugiați. Acest lucru a fost anunțat de directorul lanțului de cafenele, Howard Schultz, într-o scrisoare către angajații companiei.

Astfel că, concernul vrea ca în cele 75 de țări în care operează cafenele, să angajeze refugiați în următorii ani, persoane care au fost victimele războiului, a persecuției și a discriminării. Vor începe chiar din SUA, unde vor angaja refugiați care au colaborat cu armata americană, cum ar fi traducătorii.

Schulz a criticat dur și planurile lui Trump de a ridica un zid la granița cu Mexicul pentru a stopa migrația ilegală. “Construiți poduri, nu ziduri” mai scrie acesta. După propriile informații, Starbucks intenționează să investească în continuare în Mexic, unde concernul administrează deja 600 de cafenele și 7000 de angajați.

Howard Schulz a sprijinit-o pe Hillary Clinton în timpul campaniei electorale. El neagă zvonurile privind intenția de a se implica în politică.

Trump a dat vineri un decret prin care cetățenii din șapte țări majoritar musulmane – Irak, Iran, Libia, Somalia, Siria, Sudan și Yemen – să nu mai primească nici un fel de vize în următoarele 90 de zile. Refugiaților din toată lumea le este interzis accesul pe teritoriu american în următoarele 120 de zile, pentru refugiații sirieni interdicția este pe perioadă nedeterminată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Starbucks-will-10-000-Fluechtlinge-einstellen-article19678112.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 6