Starbucks vrea să mărească salariile

Wales

Este imposibil pentru un angajat Starbucks să lucreze peste 25 de ore pe săptămână, explică inițiatorul unei petiții online. Vina pentru nemulțumire aparține unei aplicații. Concernul reacționează.

Lanțul american de cafenele Starbucks vrea să majoreze salariile de bază pentru angajații lui din Statele Unite ale Americii. Într-o scrisoare deschisă către 15.000 de angajați directorul executiv al companiei, Howard Schultz, a explicat că începând cu data de 3 octombrie anul acesta salariul de bază va crește cu cinci procente. În același timp Starbucks va extinde programul său de acțiuni pentru angajați la cei ce au o vechime în companie de cel puțin doi ani de zile. Compensările angajaților ar putea crește atunci cu până la 15%.

Starbucks a reacționat astfel la o petiție online care în ultima săptămână a făcut furori. Acolo concernul este acuzat de faptul că reduce locurile de muncă sau reduce programul de muncă al angajaților. Compania a introdus de puțin timp o aplicație care permite efectuarea de comenzi prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete. Peste 12.800 de angajați ai lanțului au semnat petiția pe site-ul coworker.org.

Inițiatorul petiției spune că este imposibil să lucrezi peste 25 de ore pe săptămână la Starbucks. Multă lume are nevoie să lucreze mai mult pentru a putea să își plătească facturile. De la introducerea aplicației sumele încasate din bacșișuri au scăzut considerabil.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Starbucks-will-Loehne-erhoehen-article18174791.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 42