Stare de CATASTROFĂ în Franţa: Zone din Paris ar putea fi evacuate

df

Stare de CATASTROFĂ în Franţa: Zone din Paris ar putea fi evacuate, în contextul creşterii nivelului Senei. Intrările în staţiile de metrou vor fi blocate pentru a evita intrarea apei

Guvernul Franţei pregăteşte posibila evacuare a locuitorilor în metropola Paris, în contextul celor mai grave inundaţii din ultimele decenii, informează site-ul agenţiei Associated Press.

ccc

Autorităţile franceze au declanşat vineri un plan de urgenţă, în contextul inundaţiilor, închizând două staţii de metrou şi pregătind materiale pentru blocarea a două intrări în cazul în care Sena atinge nivelul de 6,6 metri, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

“Cele mai noi previziuni arată un nivel al Senei cuprins între 6,2 şi 6,5 metri. Ţinând cont de această situaţie, Regia de Transport a declanşat planul de prevenţie”, se arată într-un comunicat al RATP.

dfd

Două staţii de metrou şi o gară au fost închise: Cluny-la-Sorbonne, Saint-Michel şi RER B.

La două staţii de metrou au fost aduse materiale care să permită ridicarea unor diguri şi chiar zidirea intrărilor, pentru a evita pătrunderea apei în tunelurile de metrou.

kkk

Guvernul Franţei pregăteşte posibila evacuare a locuitorilor în metropola Paris, în contextul celor mai grave inundaţii din ultimele decenii.

Ministerul francez al Mediului a anunţat vineri că numeroase zone din Districtul 16 al Parisului sunt inundate, pe fondul creşterii nivelului Râului Sena.

ghhh

Autorităţile sunt preocupate inclusiv de riscul unor electrocutări, în contextul în care apa atinge cabluri subterane de înaltă tensiune.

“Vor exista efecte la periferia Parisului şi posibile evacuări”, a precizat Ministerul Mediului.

kkk

O zonă grav afectată este Bois du Boulogne, situată la periferia vestică a capitalei Franţei, precum şi Ile de la Jatte, Ile Saint-Germain şi Rueil-Malmaison.

Râul Sena a depăşit vineri nivelul de şase metri în Paris, o asemenea cotă nemaifiind atinsă de mai bine de treizeci de ani. Sena ar putea atinge în această seară nivelul de 6,3-6,5 metri, a comunicat Ministerul Mediului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 30