Start rezonabil pentru Covestro

61292305

Start rezonabil pentru Covestro

Ar fi trebuit să fie cea mai mare listare la bursă din anul 2000 și până în prezent. Din ea însă nu a ieșit nimic de acest gen, filiala Bayer, Covestro, este cotată la aproximativ același nivel cu start-up-ul Rocket Internet. Câștigătorii sunt însă investitorii.

După diferite amânări și complicații, acțiunile Covestro, filială producătoare de plastic a concernului Bayer, au ieșit pentru prima dată pe piață cu 26 de euro pe bucată pe bursa de la Frankfurt. Prețul de emisiune a fost fixat la 24 de euro. Până la închidere acțiunile proaspete au urcat cu 10,4% până la 26,50 euro. În punctul maxim, acțiunile au prezentat un curs de 26,99 euro.

Covestro aduce 62,5 milioane de hârtii de valoare pe piață, astfel că listarea la bursă este estimată la o sumă de 1,63 de miliarde de euro și joacă astfel în aceeași ligă ca și start-up-ul berlinez Rocket Internet, care în septembrie 2014 a intrat pe piața bursieră și a adunat 1,4 miliarde de euro.

De fapt, Covestro ar fi trebuit să încaseze 2,5 miliarde de euro. Dar turbulențele pe bursă și scandalul emisiilor de la Volkswagen a tăiat din calculele Covestro.

http://www.teleboerse.de/aktien/Versoehnlicher-Boersenstart-fuer-Covestro-article16079741.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 94