Start-up inedit specializat pe procese, investiție cu capital de risc ridicat

RTSJ47R-1-

Pe baza unor date istorice, Legalist vrea să descopere dacă un proces poate avea succes. Investitorul Peter Thiel din Silicon Valley, cu tradiție în domeniul IT, a preluat o participație de 100.000 de dolari. El este familiar cu disputele juridice.

Sincronizarea este potrivită: se știe deja că Peter Thiel ar fi finanțat procesul lui Hulk Hogan împotriva paginii web de scandal, “Gawker”, iar decizia de a investi în acest start-up nu mai surprinde pe nimeni.

Investitorul preferă investițiile cu capital de risc ridicat, de aceea el alege să se alăture start-up-ului juridic Legalist, raportează The Guardian. Fondatoarea Eva Shang va primi 100.000 de dolari pentru munca sa. Cu ajutorul datelor istorice, scopul ei este de a identifica procese care au șanse mari de câștig.

Algoritmi inteligenți ar trebui să estimeze șansele de succes ale unei proceduri legale și durata acesteia. Majoritatea cazurilor costă pentru Legalist între 50.000 și 500.000 de dolari. În cazul unui acord în fața instanței, firma primește jumătate din câștig sau compensații.

Pentru dezvoltarea algoritmului fondatorii au cercetat 15 milioane de cazuri ce au fost judecate în 10 state federale americane. Compania include în prognoză factori precum judecătorul, tipul curții de justiție, avocații implicați și trecutul dosarului, pentru a putea oferi o prognoză realistă. Anumiți parametri specifici, precum numărul de cazuri pe care un judecător le-a analizat până în prezent, pot să permită Legalist să ofere o durată aproximativă a judecatei.

Legalist nu vrea să se implice în proceduri legale împotriva persoanelor fizice și nu are nici un fel de interese în disputele juridice pe care le evaluează, după cum subliniază Shang, făcând o paralelă cu implicarea lui Thiel în cazul Hulk Hogan.

Start-up-ul său vrea să se specializeze mai degrabă pe cazuri ce implică companii de mici dimensiuni. Până în prezent Legalist a preluat doar un singur caz, precizează Shang, în judecarea căruia compania a investit 75.000 de dolari ca suport și se așteaptă la un câștig de 1 milion de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Peter-Thiel-investiert-in-Klage-Start-up-article18508141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 30