Start-up-urile electrice tot mai prolifice

Dezvoltarea de automobile noi este un proces dificil și de lungă durată. De aceea nou veniți pe piață au adesea șanse reduse. Dar industria auto se schimbă și următoarele modele electrice se pot cumpăra deja pentru o sumă rezonabilă, de 16.000 de euro.

Pe piața automobilelor electrice, o piață cu potențial enorm pentru viitor, se anunță o concurență tot mai acerbă și planuri ambițioase. Pe data de 27 iulie un start-up fondat la München, pe nume Sonomotors, își va prezenta oficial automobilul său cu celule solare, pe nume Sion. Din august și până în octombrie compania va efectua un tur european în șapte țări folosind 7000 de prototipuri, spune Laurin Hahn, cofondatoare a companiei. Producția de serie va fi demarată în anul 2019. Sonomotors speră că până în anul 2027 să ajungă să producă cel puțin 100.000 de mașini.

De asemenea, compania E.Go Mobile de la Aachen și-a făcut publice planurile de a fi și mai rapizi decât cei de la Sonomotors. Startul estimat pentru producția de serie urmează să fie mai 2018, iar din iulie 2018 acestea vor putea fi livrate către clienți, spune un purtător de cuvânt.

Ambele companii vor să își ofere mașinile electrice mai ieftin decât alți constructori auto. Sion ar trebui să ajungă la clienți în două versiuni, de 120 și 250 de kilometri autonomie. Prețul fără acumulator se ridică la 12.000 de euro, iar cel complet este de 16.000. Modelul concurent E.Go Life ar trebui să coste 16.000 de euro inclusiv bateria, iar autonomia va măsură doar 130 de kilometri. Va exista de asemenea o versiune premium care oferă o autonomie de 170 de kilometri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Elektro-Start-ups-geben-Gas-article19937972.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 21