Start-up-urile plătesc mai puțin femeilor

imago68637856h

Berlin este punctul fierbinte al scenei fondatorilor de companii noi. Oameni din toată lumea, în special tineri, aleg capitala germană pentru scena prolifică de start-up-uri. Dar cât de fericiți sunt angajații din domeniu? Se zvonește că femeile ar fi discriminate.

Tineri, șic și neconvenționali. Scena start-up-urilor de la Berlin este între timp un factor economic important al capitalei germane. Dar la un moment dat start-up-urile ajung să semene foarte mult cu companiile clasice. Pentru că peste tot bărbații ajung să câștige mai mult decât femeile. După cum reise dintr-un studiu al platformei de carieră Jobspotting.com, veniturile medii ale angajaților de sex masculin cu normă întreagă se ridică la 3333 de euro. Femeile ajung la abia 2500 de euro în medie. Astfel că acestea sunt plătite cu aproape un sfert mai puțin decât colegii lor.

După cum reiese din același studiu, venitul mediu brut lunar pentru începători este de 2337 de euro. Salariile cresc odată cu experiența. Astfel, angajații cu trei până la cinci ani de experiență în domeniu primesc în medie 3080 de euro. Angajații care au o experiență de șase până la zece ani în domeniu câștigă în medie 3845 euro pe lună. La o experiență de lucru de peste zece ani la sfârșitul lunii angajatul primește în medie 4603 euro pe fluturaș. În mod surprinzător, o diplomă de facultate nu garantează în mod automat un salar mai mare. Cu toate acestea, doar șase procente din persoanele chestionate au renunțat la studii deși aceștia au câștigat de multe ori un salar mai mare decât persoanele cu studii superioare (82%).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Start-ups-bezahlen-Frauen-schlechter-article17666631.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 9