Start-up-urile vor să creeze joburi

35060074

Start-up-urile vor să creeze joburi

Nu mai are dreptate cine se gândește la tocilari care lucrează meticulos atunci când aude cuvântul Start-Up. În Germania lucrează în medie 18 oameni pentru fiecare companie recent înființată. Multe planuri, care vor crea și mai multe joburi.

Start-up-urile vor ca în următoarele doisprezece luni să creeze 50.000 de noi joburi. Această cifră corespunde unei creșteri de circa 50%, după cum reise din noul Start-Up Monitor al Asociației Federale Deutscher Startups, a societății economice KPMG și a Universității pentru Drept și Economie de la Berlin.

Numai cele 2000 de firme nou înființate la Berlin vor să angajeze alți opt angajați. Președintele asociației, Florian Nöll, spune la Berlin că start-up-urile își sporesc funcția de promotoare de joburi. Între timp, media de angajați la start-up-urile inființate de trei ani de zile este de 18. În anul 2014 numărul lor era mai redus cu o persoană.

Bastionul scenei start-up rămâne Berlin. În capitală își au sediul fix o treime din cele 6000 de start-up-uri germane. Printre acestea se numără deja celebra Rocket Internet, retailerul online de modă, Zalando, și aspiranții la bursă, HelloFresh, precum și Delivery Hero.

Cu toate acestea și alte regiuni precum Hamburg, Munchen, Stuttgart/Karlsruhe precum și regiunea metropolitană Rhein-Ruhr sunt tot mai importante în domeniu, spune profesorul de economie, Sven Ripsas, de la HWR. Iar angajații provin tot mai mult de pe plan internațional. Numai în Berlin, fiecare al treilea angajat sau fondator este originar din străinătate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Startups-wollen-50-000-Jobs-schaffen-article15983681.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 7