Starurile britanice stimulează creșterea industriei muzicale

_89181621_adele_ed_sam

Artistii britanici, inclusiv Sam Smith, Ed Sheeran si Adele au ajutat la revenirea industriei muzicale la o creștere semnificativă pentru prima dată în aproape 20 de ani. Artisti britanici au reprezentat cinci din top 10 albume vandute anul trecut, iar in industria muzicala la nivel mondial au generat 15 miliarde de dolari. Per total, veniturile au crescut cu 3,2%, depășind un declin de 0,4% în 2014. Iar muzica digitala preia inregistrari fizice ca sursă primară de venit pentru prima dată.

Descărcările și streamingul au reprezentat 45% din venituri, depăşind CD-urile și discurile de vinil care au reprezentat 39%. După ani de zile de incertitudine și confuzie în muzica digitală, streaming-ul pare să fi salvat industria de la zeci de ani de declin.

Se estimează că în prezent proximativ 68 de milioane de oameni din întreaga lume plătesc pentru un serviciu de abonament de muzică. Ajutate de răspândirea smartphone-urilor și o proliferare a serviciilor – inclusiv Spotify, Deezer, Tidal și Apple.

Muzica reprezintă 19% din veniturile industriei muzicale, in crestere cu până la 14% în 2014. In Statele Unite, 317 miliarde de melodii au fost transmise în flux în 2015, în timp ce cifra Regatului Unit a fost de 25 de miliarde.

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-36018922

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =