Statele OPEC reduc producția de petrol

2d6b07d97d102873850908405a9c2f2c

Inundația de petrol de pe piața mondială a pus presiune din anul 2014 pe prețurile pentru cea mai importantă materie primă din lume. De atunci cartelul OPEC se luptă cu venituri mai reduse. După o luptă dură se anunță acum o reducere a producției.

OPEC reduce producția de petrol pentru prima dată din anul 2008. Organizația a încheiat miercuri la Viena un acord care este deja pus în aplicare, pentru limitarea cantităților produse. Astfel vor apărea prețuri mai mari pentru benzină și petrol de încălzire, măsura este însă prea puțin clară.

Cartelul petrolier vrea ca în următoarele șase luni să producă cu 1,2 milioane de barili mai puțin în fiecare zi. Noua limită ar trebui să se afle la 32,5 milioane de barili zilnic. Ministrul Petrolului din Qatar, Mohammed Bin Saleh al-Sada, a decarat că măsura este un mare succes.

Punerea în aplicare a acordului ar trebui să înceapă cu data de 1 ianuarie 2017. Ca și măsură semnificativă pentru atingerea obiectivului – Indonesia, care produce 700.000 de barili de petrol pe zi – și-a suspendat calitatea de membru al cartelului. Țara a revenit în cadrul cartelului la începutul anului 2016 după o pauză lungă de șapte ani.

Prețurile la petrol au crescut semnificativ chiar înainte de publicare anunțului oficial. Dacă efectul acestei măsuri se va păstra și pe termen lung, rămâne de văzut. Un semnal pozitiv este faptul că și alți importanți producători de petrol, dar care nu sunt membri OPEC, au decis să participe. Rusia a dat garanții că va produce cu 300.000 de barili mai puțin în fiecare zi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Opec-Staaten-drosseln-Oelfoerderung-article19223796.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 62