Statele Unite pregătesc lumea pentru o nouă CREŞTERE a dobânzilor la dolari: INVESTITORII îşi iau deja măsuri de precauţie


Joburi precum cele din construcţii, educaţie, producţie, asistenţă medicală şi minerit au contribuit la micşorarea ratei şomajului din SUA la 4,7%, de la 4,8%, în timp ce creşterea cererii pentru forţa de muncă şi a salariului minim pe economie au ajutat la susţinerea creşterii salariale de la an la an, de 2,8%.

De asemenea, anumite măsuri ale inflaţiei au fost revizuite, măsura preferată de Fed pentru creşterea preţurilor de la an la an rămânând sub ţinta de 2% a băncilor centrale.

Câştigurile vin chiar înainte de orice posibilitate de dezvoltare a economiei prin reducerea taxelor planificate de către Congresul republican, subliniind puterea de recuperare moştenită de noua administraţie.

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, Sean Spicer, a declarat că cifrele din prima lună întreagă a noii preşedinţii au fost “o veste bună pentru muncitorii americani”.

Toate acestea se întâmplă în timp ce Janet Yellen, preşedintele Fed, a insistat asupra faptului că Banca Centrală nu a fost prea lentă în înăsprirea politicilor, iar cifrele au demonstrat că Fed are capacitatea de impulsiona o nouă creştere a ratelor dobânzilor la dolari, creştere mai mare decât cele din decembrie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 79 =