Cine ne opreste ca primarul oradean sau presedintele CJ sa sustina si sa obtina marirea salariului minim in Bihor

_84433307_nywage

Intrarea in UE a Romanieii ne-a dus pe picior de egalitate in ceea ce priveste preturile din magazine dar la salarii nicicum. Reducand aria geografica si venind in Bihor si mai exact in Oradea constatam ca salariul minim national nu stimuleaza interesul omului de a munci in conditiile in care ajutorul social este deja 70% din salariul minim-adica bihoreanul spune ca doar pentru atata nu se da jos din pat. Si uite asa, marii investitori veniti aici dar si in judetul vecin Arad, aduc forta de munca din alte zone decat cele locale.

Solutia? Exact ca cea din New York, in care primarul a lut taurul de coarne si a spus clar minimul in fast food-uri sa fie de 15$/ora, sens in care a fcut demersurile legale ca sa aiba liniste dar si investitorii sa ramina acolo. Pe ai nostri, prima, presedinte de CJ cine ii opreste sa faca la fel.Nai jos aveti stirea publicat de BBC, zilele trecute.

Salariile din New York pentru lucrătorii din fast-food “se vor ridica în cele din urmă la 15 dolari pe oră, după ce s-a votat în unanimitate creșterea la nivel local. Lucrătorii din New York City vor fi primii care vor beneficia de creştere începând cu anul 2018. Lucrătorii din industria fast food din restul statului vor trebui să aștepte pentru o mărire până la mijlocul anului 2021. Salariul minim de stat este în prezent de 8.75 de dolari pe oră.

Primarul din New York, Bill de Blasio a anunţat că va face tot posibilul ca si ceilalti muncitori să beneficieze de o mărire salarială, cu toate acestea nu doar el are puterea de a stabili acest lucru.

Creşterea salariilor pentru muncitorii din fast-food va mai trebui susţinută de comisarul interimar de stat al muncii, marcând ultimul obstacol semnificativ înainte de a deveni obligatoriu. De noua majorare va beneficia în jur de 180.000 de lucrători care sunt angajați în industria fast-food din New York.
Decizia urmează creșteri salariale similare în alte orase din SUA, inclusiv Seattle, San Francisco și Los Angeles.

http://www.bbc.com/news/business-33631609

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 12