Statul Puerto Rico vrea să discute cu Elon Musk despre soluții energetice

Pe măsură ce Tesla continuă să ajute statul Puerto Rico în eforturile lor de recuperare după uragan, CEO-ul Elon Musk a răspuns printr-un tweet care sugerează că Tesla ar putea întări rețeaua electrică a insulei, folosind panouri solare și sisteme de baterii.

Echipa Tesla a făcut acest lucru pentru multe insule similare de dimensiuni mai mici, din toată lumea, dar nu există o limită a scalabilității, astfel că se poate implementa și pentru Puerto Rico, a declarat Musk făcând referire la implicarea Tesla în soluții energetice off-grid, care implică utilizarea pachetelor de baterii Tesla PowerPack și panouri solare. O asemenea decizie va sta în mâinile departamentelor de PR din guverne, PUC și orice fel de acționari, dar mai ales oamenii din PR, ar fi adăugat Musk.

Ca răspuns, guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rosello, a părut să își exprime interesul în soluțiile energetice ale Tesla, postând vineri dimineața pe Twitter că dorește să se implice în discuții: “Să vorbim astăzi. Vreți să arătați lumii puterea și scalabilitatea #TeslaTechnologies?”. Rosello a mai adăugat că Puerto Rico ar putea deveni un proiect-model pentru tehnologiile Tesla.

Nu este pentru prima dată când guvernele interesate de soluționarea unor crize energetice locale s-au îndreptat către soluțiile scalabile ale Tesla pe bază de baterii și panouri solare. Tesla a organizat recent un eveniment în apropiere de Jamestown, Australia, unde compania cu sediul în California construiește cel mai mare sistem de baterii litiu-ion din lume, pentru a ajuta rețeaua electrică a țării cu un sistem de rezervă și să livreze în același timp energie din surse regenerabile către peste 30.000 de gospodării din regiune.

http://www.teslarati.com/puerto-rico-tesla-ceo-elon-musk-lets-talk-reference-energy-crisis/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2