Statului Bihar din India interzice alcoolul

_86887070_86887067

Autoritățile din statul indian de est Bihar au anunțat o interdicție totală privind vânzarea și consumul de alcool. Ministrul șef Nitish Kumar a anunțat anterior că interdicția va fi aplicată treptat în stat în următoarele șase luni. Dar a redus marţi termenul limită, declarând că “acum a fost momentul potrivit pentru schimbarea socială în Bihar”. Interdicția a fost una dintre promisiunile de campanie ale lui Kumar în timpul alegerilor de anul trecut.

Kumar a declarat că a decis să meargă nai departe pentru interzicerea completă, după ce a primit sprijin din partea publicului, în primele patru zile de la interzicerea alcoolului la nivel local. Decizia lui Kumar a fost susținută de toate partidele politice din stat, 243 de parlamentari luând angajamentul de a “sta departe de alcool”. Interdicția a primit sprijin si din partea femeilor, deoarece acestea se leagă în general de violența domestică, hărțuirea și sărăcia.

Dar, rapoartele spun că Bihar, care este unul dintre statele cele mai înapoiate state din India, va pierde aproape 50 de miliarde de rupii (752 milioane de dolari) în colectarea taxelor datorate interdicției. Alcoolul este complet interzis în vestul statului Gujarat, în timp ce sudul statului Kerala și alte câteva state indiene, au impus o interdicție parțială.

http://www.bbc.com/news/world-asia-india-35969269

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =