stem comestibil

 

steak

Carnea vegetariană va fi ” parte a viitorului nostru ”
Un viitor, în care puiul si friptura din celule stem, vor fi o caracteristică regulată în meniuri și pe rafturile magazinelor nu este departe, spun oamenii de ştiinţă.

Cercetatorii de la Universitatea Wageningen din Olanda au declarat ca procesele științifice utilizate în prezent pentru a încerca să dezvolte organe recrescute de la celulele stem, pot fi folosite pentru a crea o sursă etică și ecologică de carne. Publicat în jurnalul Presei Celulare, Tendințe în Biotehnologie, cercetatorii au notat că cererea pentru produse din carne, este tot mai mare la nivel global, acesta fiind nesustenabilă din punct de vedere al consumului de energie și a poluării mediului.

Carnea comestibilă din celule stem a fost deja făcută. În 2013 , oamenii de stiinta au anuntat primul burger de celule stem din lume. Directorul studiului, Johannes Tramper a studiat cultivarea de celule animale timp de aproape trei decenii și a sugerat că insectele ar putea reprezenta o sursă de hrană utilă în viitor.
In cadrul noului studiu, cercetatorii sugereaza un proces potențial de producție de carne începând cu celule și terminând cu carnea tocată. În timp ce există obstacole considerabile, inclusiv menținerea unei linii continue de celule stem şi costul acestora, ei cred că fiecare oraș sau sat ar putea avea o fabrică proprie pentru carne.
http://www.ibtimes.co.uk/stem-cell-steak-vegetarian-meat-will-be-part-our-future-1449628

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1