stem de la obezi

_74880895_stem_cells

Persoanele cu un nivel ridicat al indicelui corporal, pot dona celule stem
Conform unor noi cercetări, persoanele cu un nivel ridicat al indicelui de masa corporal (IMC), pot dona celule stem la fel de bine ca şi cei cu o greutate normală. In trecut se credea că oameni obezi au mai multe sanse de a experimenta efecte secundare după donare, cum ar fi dureri osoase, dar un studiu realizat pe 19 persoane nu a aratat nici o dovada a efectelor secundare.

Registrul de măduvă osoasă din Marea Britanie și centrul de caritate Anthony Nolan au descoperit ca acum persoanele cu un indice corporal de până la 40, pot dona. Transplanturile de celule stem sunt utilizate în tratamentul cancerului sanguin, inclusiv tulburări, cum ar fi leucemia. Îngrijorător este ca doua treimi din pacienti nu pot găsi un donator compatibil în familie, astfel încât aceştia se bazează pe găsirea unui donator neînrudit prin intermediul registrului de maduva osoasa din Marea Britanie, numit ” Anthony Nolan și NHS Stem Cell Registry ” .
Studiul, realizat de Dr. Annelies Billen, director medical al Anthony Nolan și Dr Rachel Pawson, consultant hematolog la Registrul de măduvă osoasă din Marea Britanie, au monitorizat 19 persoane cu IMC de peste 35, exact la un an supă donaşie, acestea nu au prezentat nici un efect secundar. Celulele stem au fost donate folosind o procedura numita colecție periferică cu celule stem sau PBSC, care este folosită în cele mai multe donații de celule stem.

Ei au ajuns la concluzia că donarea de celule stem folosind această metodă, care este similară donării de sânge, poate fi efectuată în condiții de siguranță și cu succes de către persoanele cu un IMC între 35 și 40 – care sunt clasificate ca fiind “foarte obeze ” .
Anthony Nolan și British maduva osoasa Registrul şi-au schimbat politicile în urmă cu aproximativ 18 luni, pentru a permite persoanelor cu un IMC de până la 40, să doneze prin PBSC.

http://www.bbc.com/news/health-27429585

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =