Stephen Hawking a apărut la Hong Kong sub forma unei holograme-Prin Brexit și Trump asistăm la o revoltă mondială împotriva experților”

Celebrul fizician Stephen Hawking s-a adresat vineri unui auditoriu din Hong Kong sub forma unei holograme, utilizând o tehnologie care câștigă tot mai mult teren în politică, divertisment și afaceri, relatează AFP.

Omul de știință a apărut în fața a sute de persoane care l-au aplaudat și l-au fotografiat în timp ce vorbea despre cariera lui și răspundea la întrebări despre probabilitatea vieții pe alte planete, utilizarea tehnologiei în educație și impactul Brexitului asupra Marii Britanii.

Hawking, în vârstă de 75 de ani, a apreciat că alegerea președintelui Donald Trump face parte dintr-o serie de “succese ale extremei drepte” care ar putea avea grave consecințe pentru viitorul cercetării științifice.

“Prin Brexit și Trump (…) asistăm la o revoltă mondială împotriva experților”, a afirmat el cu prilejul primei sale apariții în Hong Kong din 2006.

Ori această alunecare spre dreapta intervine într-un moment în care planeta se confruntă cu numeroase crize de mediu, de la schimbare climatică la despădurire, a explicat el. “Răspunsurile la aceste probleme vor veni de la știință și tehnologie”, a spus fizicianul.

Stephen Hawking suferă de scleroză laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă care l-a lăsat paralizat și capabil să comunice doar prin intermediul unui sintetizator vocal informatic.

Tehnologia hologramei, care permite unei ființe umane să apară și să interacționeze cu oamenii simultan în mai multe locuri, se răspândește puțin câte puțin pe planetă, notează AFP.

Jean-Luc Mélenchon, candidat al stângii radicale la președinție, s-a folosit de o hologramă luna trecută pentru a se adresa susținătorilor săi în timpul campaniei, o premieră tehnologică pentru un pretendent la funcția supremă în Franța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2