Stimulente de stat, prin AJOFM BH., pentru firmele care angajeaza elevi si studenti

shutterstock_6112753-elevi-studenti-tineri-caiete

Stimulent financiar acordat angajatorilor pentru a angaja elevi şi studenţi pe perioada de vară
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a anunţat că angajatorii judeţului vor beneficia de un stimulent financiar lunar de 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, dacă vor încadra în muncă elevii şi studenţii pe perioada vacanţei de vară.

Beneficiarii de stimulentul financiar lunar, vor fi angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe baza unui contract de muncă legal pe perioadă determinată, însă nu vor beneficia de acest stimulent angajatorii care vor încadra în muncă elevii sau studenţii, anterior datei începerii vacanţei. De asemenea, pentru a beneficia de acest stimulent financiar, angajatorii sunt nevoiţi să incheie o conveţie cu AJOFM Bihir, in termen de 30 de zile de la încadrarea studenţiolr sau elevilor.

Stimulentul financiar se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student caruia i s-a incheiat contract individual de munca. Comunicatul in detaliu il gasiti mai jos, imediat ce zambiti…-:)

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…..La un interviu de angajare:

– Si acum, daca aveti cumva vreo intrebare despre firma noastra..
– Pai… m-ar interesa sa stiu cam cati oameni lucreaza in firma dumneavoastra.

– In general, cam un sfert…

——————————————————————————————————————————————–

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bihor aminteste angajatorilor din judet ca pot beneficia de un stimulent financiar lunar in valoare de 50% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, pentru incadrarea in munca a elevilor si studentilor pe perioada vacantei de vara. (La data prezentei valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.)

Stimulentul financiar se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student caruia i s-a incheiat contract individual de munca.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana, se considera incheiat cu norma

Beneficiaza de stimulentul financiar lunar prevazut mai sus angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, sau a unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

Nu beneficiaza de stimulentul financiar prevazut de lege:

a). angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi;

b). angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul finaciar prevazut la art.1 din lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar mentionat, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu A.J.O.F.M. Bihor, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor. In vederea incheierii conventiei angajatorii depun o cerere insotita de urmatoarele documente:

-tabel nominal cuprinzand elevii si studentii incadrati in munca pe perioada vacantei ;

-adeverinta eliberata de institutia de invatamant prin care se atesta ca persoana are statut de elev sau student si urmeaza cursurile intr-o institutie de invatamant de stat sau particular, cuprinzand si precizarea expresa a perioadei de vacanta ;

-actul de identitate al elevului sau studentului, in copie ;

-contractul de munca, in copie ;

-declaratie pe proprie raspundere a angajatorului ;

Stimulentul financiar se acorda angajatorilor lunar, proportional cu timpul efectiv lucrat de catre elevii si studentii in cauza pe perioada de vacanta din luna respectiva, fara a depasi numarul de ore corespunzatoare programului normal de lucru si nu se acorda pentru perioada concediului de odihna cuvenit. In perioada in care raporturile de munca ale elevilor si studentilor incadrati in munca sunt suspendate potrivit legii, stimulentul financiar lunar nu se acorda si aceasta perioada nu face parte din perioada maxima de acordare a stimulentului financiar lunar.

Director Executiv

Bekesi Csaba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 20 =