Stimulii sprijină economia chineză

88e167096c34f6862f516636e3733386

Economia Chinei arată semne ale stabilizării. Experții avertizează însă că a doua cea mai mare economie a lumii este încă foarte dependentă de fluxul de credite. Pentru băncile din țară acest lucru este o problemă.

Economia din China a crescut în trimestrul al doilea la fel de la puternic ca și la începutul anului, cu 6,7%. Numeroșii stimuli ai guvernului chinez stabilizează conjunctura, care depășește chiar și așteptările economiștilor, care se așteptau la o creștere a produsului intern brut de doar 6,6%. Datele de creștere ar putea ameliora presiunea asupra guvernului de a implementa alte programe de conjunctură, pentru că ultimele nu s-au dovedit extrem de eficiente.

Unii economiști nu au însă nici un fel de speranțe că slaba dezvoltare economică are șanse mari să se recupereze în a doua jumătate a anului. Economia Chinei va fi pusă tot mai mult sub presiune, crede economistul HSBC, Ma Xiaoping. Creșterea duce lipsă de impuls și se bazează doar pe măsurile de stimulare ale guvernului.

Christopher Balding de la HSBC Business School din Shenzhen se arată de asemenea sceptic. Rezultatul a fost obținut aproape exclusiv printr-o extindere rapidă a creditării. Potrivit cifrelor, volumul de credite acordate s-a majorat în luna iunie cu 104 miliarde de yuan (14 miliarde de euro) în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Stimuli-schieben-Chinas-Wirtschaft-an-article18199946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 2