Știrile digitale ajung din urmă ziarele tipărite in Marea Britanie

_75817147_7e4ac3b5-5de1-42b5-a4d5-9ca3ae7bb4e6

Știrile digitale ajung din urmă ziarele tipărite in Marea Britanie, spune Ofcom
Un nou studiu realizat în Marea britanie arată că presa digitală câştigă teren comparativ cu presa tipărită. Numărul oamenilor care folosesc site-uri și aplicații pentru a afla noutăţile a depășit numărul celor care citesc ziarele tipărite în același scop, în Marea Britanie, potrivit Ofcom.
Studiul anual al Consumului de Informaţii, realizat de Ofcom , arată că 41% din populație utilizează internetul pentru a fi la curent cu noutăţile, în timp ce 40% citesc ziarul tipărit.
Cu toate acestea Ofcom sugerează că televiziunea rămâne cea mai populară sursă, 75% de știri fiind recepţionate prin acest domeniu.

Însă, radioul a fost singura zona care a înregistrat o creștere față de anul trecut. Ofcom a sugerat că 36% din oameni din Marea Britanie ascultă știri la radio, o crestere modesta de la 35% din 2013. Prin contrast, internetul a crescut de la 32% la 41%, astăzi. Cifra ziarelor tipărite a rămas neschimbată pe parcursul perioadei.

Ofcom este de părere că tinerii au fost în mare parte responsabili de creșterea utilizării internetului, deoarece 60% din grupul de vârstă de 16-24 spun că folosesc Facebook, Whatsapp, Twitter și alte surse pentru a ține pasul cu noutăţile.
http://www.bbc.com/news/technology-28013959

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 41 =