STRAINII NU AU MAI INVESTIT LA FEL DE MULT IN CHINA

 

_75576784_chinashanghaigetty

Investiţiile străine scad în China
Investițiile străine în China au scăzut în luna mai, la cel mai mic nivel din ultimele 16 luni, în mare parte ca urmare a creșterii economice încetinite. Guvernul spune ca a doua cea mai mare economie a lumii, a obţinut 8,6 miliarde dolari, din investițiile străine directe (ISD) în luna mai. Ceea ce marchează o scădere de 6,7% față de aceeași perioadă a anului trecut și prezintă cel mai slab raport ISD din ianuarie 2013.

Economiștii spun că perspectivele de creștere mai lentă în a doua cea mai mare economie a lumii au descurajat investitorii străini. Economia Chinei sa extins la ritmul de 7,4% în primele trei luni ale acestui an, in scadere de la o creștere de 7,7% în trimestrul anterior. La inceputul acestui an, premierul Li Keqiang a stabilit o țintă de creștere de 7,5% pentru anul 2014. Creșterea PIB-ului Chinei, însă, a fost în scădere începând cu anul 2010, când s-a situat la 10,4%.

ISD include proiecte greenfield de investiții, cum ar fi fabrici nou construite, precum și fuziuni și achiziții. Pentru a contracara dependența de investiții străine și de factori externi, China a încercat să obtină o creştere economică prin stimularea infrastructurii sale. În aprilie, guvernul a anuntat ca va reduce impozitele pe întreprinderile mici și va accelera construirea de linii feroviare în țară.
http://www.bbc.com/news/business-27881953

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 14