strazile nemtilor

2-format14

Infrastructură germană

118 miliarde de euro ar trebui să investească autoritățile locale germane pentru a opri pierderea de substanță a infrastructurii, conform unui studiu al grupului bancar KfW.

Orașele, municipiile și județele ar trebui să investească 118 miliarde de euro pentru a opri pierderea de substanță a infrastructurii lor. La drumuri și intersecții există cel mai mare decalaj al infrastructurii, de 31 miliarde de euro, dar lipsesc de asemenea 24 miliarde de euro ce ar urma să fie investiți în reabilitarea de școli și 12 miliarde pentru băi și facilități sportive. Acesta este un sondaj reprezentativ al grupului bancar de stat KfW în comunele germane. Deși restanțele de investiții au fost în anul 2013 cu 10% mai reduse decât în anul precedent. Cu toate acestea, stocul de capital continuă să își piardă valoarea, spune economistul-șef al KfW, Jörg Zeuner.

Această tendință continuă să se accentueze încă de un deceniu. Comunitatea medie nu poate strânge suficienți bani pentru a efectuat cheltuielile necesare. Chiar dacă ratele dobânzilor sunt la minime istorice. Pentru orașele sau localitățile mai slabe apare astfel un cerc vicios, de care ne avertizează Zeuner. Dacă deja au datorii mari, vor investi mai puțin, deci se va slăbi puterea comunității și vor crește și mai mult problemele la buget. Achiziții semnificative, precum un pod sau reabilitarea unor clădiri publice vor fi astfel de multe ori eliminate.

Astfel că, conform Institutului German pentru Cercetare Economică a stabilit că, cheltuielile guvernamentale au crescut pe termen lung cu 2,5 miliarde de euro. Productivitatea este în scădere datorită infrastructurii în descompunere, cum ar fi rutele de transport pe rute lungi. În prezent nevoile de capital suplimentar pentru orașe, municipii și județe se ridică la aproximativ 24,6 miliarde de euro. Problemele comunelor apar, potrivit lui Zeuner, datorită cheltuielilor sociale mai mari, precum cele cu îngrijirea persoanelor vârstnice.

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/infrastruktur-die-kommunen-investieren-zu-wenig/9882190.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 35