Streaming este noul TV

google-chromecast-3

Streamingul câștigă în importanță, portalurile video și televiziunile din bibliotecile media sunt la tot mai mare căutare. De vină sunt Smart TV-urile și Streaming-Boxen, care oferă ceva mai mult decât televiziunea clasică. Ce ar putea să ajute streaming-ul?

Tot mai mulți telespectatori preferă să utilizeze servicii de streaming. După datele asociației de IT – Bitkom, peste două treimi (77%) din utilizatorii germani de internet cu vârstă de minim 14 ani preferă să se uite când vor ei online la filme, seriale sau emisiuni TV în loc să le aștepte la TV la ore fixe. Acest trend este facilitat de faptul că în aproape fiecare a doua gospodărie (53%) există un televizor cu capabilități Smart, care permite accesul la biblioteci de media sau servicii on-Demand. Multe televiziuni care își oferă emisiunile și pe internet, conținutul grupului RTL sunt, spre exemplu disponibile la TV Now.

Cele mai populare sunt streaming boxes sau stick-urile. Motivul este faptul că televizoarele cu funcții smart sunt rapid depășite, chiar dacă tehnologia lor este încă actuală. Televizoarele inteligente din prima și a doua generație sunt încă potrivite din punct de vedere tehnic, dar aplicațiile pentru servicii on-demand nu pot rula de cele mai multe ori pe acestea.

Stick-urile pentru streaming sau streaming-boxes sunt avantajoase ca preț, de la 35 de euro în sus. Dacă un dispozitiv nu mai funcționează, spre exemplu pentru că tehnologia este învechită, se poate face upgrade ușor și convenabil.

La fel de convenabilă este și existența unei conexiuni HDMI. Alimentarea se face de la rețea sau chiar prin intermediul portului USB de la televizor. Faptul că trebuie utilizată o a doua telecomandă este în general unul din puținele dezavantaje ale unui dispozitiv de streaming.

http://www.n-tv.de/technik/Streaming-ist-das-neue-Fernsehen-article19326336.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 69