Stres cu preaviz

Skyline

Stres cu preaviz
Un test de stres este, fără îndoială, deloc distractiv. Cu toate acestea, autoritățile de supraveghere financiară consideră că ar fi dus la o mai mare rezistență a instituțiilor financiare pe timp de criză. Un anunț important a fost făcut.

Autoritatea germană de supraveghere financiară BaFin nu exclude faptul ca băncile germane individuale să eșueze la testele de stres ale Băncii Centrale Europene. Presupusul scenariu din testul de criză ar putea fi foarte dificil pentru instituțiile individuale. Opinia aparține președintelui BaFin, Elke König la conferința de presă anuală a Autorității de la Frankfurt.

Nu este suficient să injectăm capital în băncile relevante pentru sistem iar apoi să le supraveghem mai atent, spune King. Trebuie să fie clar că băncile relevante pentru sistem trebuie lăsate să se scufunde, atunci când sistemul lor de afaceri nu mai funcționează. De asemenea, King mai cere o deconectare de la regimurile transfrontaliere.

Băncile trebuie să demonstreze în urma testelor de stres ale BCE că vor supraviețui o recesiune severă timp de trei ani, fără a fi nevoite să piardă mai mult de 5,5% din capitalul total. În avansul testului de stres este programat un audit amănunțit, pentru toate băncile ce sunt supravegheate de BCE din luna noiembrie a anului trecut. King a declarat că este optimist cu privire la cele 24 de bănci germane ce se vor supune testului din totalul de 120 din toată zona euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bafin-will-Banken-durchfallen-lassen-article12865081.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 67