Stresul alimentar, printre cauzele îngrășării

Imagini pentru stresul alimentar

Mâncarea a fost mereu un motiv de gânduri măcinate pentru Nacy Bryan. Până în jurul vârstei de 20 de ani, ea planifica mereu și încontinuu ce, cât și când să mănânce pentru a ajunge la corpul cât mai fit la care visa. S-a luptat la propriu cu kilogramele în plus, spune Bryan, o scriitoare ce trăiește la Los Angeles.

Dar apoi, în timpul ultimului an din facultate, ea s-a îndrăgostit. Atât de tare încât nu se putea gândi la nimic altceva, nici măcar la mâncare. Atunci când s-a urcat pe cântar din curiozitate după câteva săptămâni a descoperit că a slăbit aproape 9 kilograme. Se gândea atunci cum s-a putut întâmpla asta?

Acum Bryan, autor al cărții “Slăbirea este o stare a minții“, care a fost publicată pentru prima dată în 1980, dar a fost actualizată recent, înțelege ce s-a îmtâmplat. Nu și-a schimbat obiceiurile alimentare sau de făcut mișcare, doar ceea ce se întâmpla în mintea ei. În loc să se simtă încontinuu stresată de mâncare, ea era în al nouălea cer.

Ceea ce Bryan a resimțit pare ironic dar este adesea adevărat: Cu cât ne îngrijorăm mai mult cu privire la ceea ce mâncăm, cu atât ne vom îngrășa mai repede și mai mult. Studiile arată că, spre exemplu, femeile care raportează preocupări intense privind greutate lor corporală și restricțiile dietetice, încercând să limiteze ceea ce mănâncă pentru a-și menține greutatea, au o probabilitate mai mare de a se îngrășa.

https://health.usnews.com/wellness/food/articles/2018-03-26/is-food-stress-making-you-fat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 48 =