Strigăte de ajutor cusute pe haine

rebecca-jones-aussen-1

Strigăte de ajutor cusute pe haine
Lanțul de articole ieftine de modă Primark este din nou în atenția criticilor. O clientă de la Belfast a găsit cusut în pantalonii ei un strigăt de ajutor. Acesta este al treilea incident în termen de câteva zile. Este oare doar o simplă farsă?

Lanțul irlandez de modă buget, Primark, a ajuns din nou în calea criticilor datorită condițiilor de muncă din producția produselor sale. Un client Primark de la Belfast, Irlanda de Nord, a declarat că a cumpărat pantaloni dintr-unul din magazinele companiei și a descoperit cusută în aceștia o bucată de hârtie pe care era desenat cu caractere chinezești un strigăt de ajutor. Clienta a achiziționat perechea de pantaloni în anul 2011, dar de atunci nu i-a mai purtat.

În primul mesaj găsit se specifică faptul că muncitorul și colegii săi sunt forțați să muncească ca și animalele în închisoarea Xiangnan din provincia chineză Hubei. Iar mâncarea ce le este pusă la dispoziție este nepotrivită nici pentru animale. Peste acestea stau scrise cu caractere latine prescutările SOS! SOS!

Aceasta este a treia situație de acest gen din ultimele zile, după cum a raportat mass-media britanică. Recent, în Țara Galilor a apărut o listă cusută într-o rochie, unde de asemenea, se specifică că muncitorii sunt forțați să muncească până la epuizare.

Este suprinzătoare această serie de apariții surprinzătoare în Anglia și Irlanda de Nord. Au existat astfel de incidente similare și anul trecut. Este discutabilă însă capacitatea croitoreselor în cauză și nivelul lor de educație necesar pentru a coase astfel de inscripții deosebit de corecte, mai ales în limba engleză. De asemenea, este discutabil dacă acestea și-ar risca locul de muncă pentru a putea transmite un astfel de mesaj. Controalele din fabrici sunt în general efectuate riguros, iar riscul de a fi descoperit este corespunzător de mare.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/primark-hilferufe-von-arbeitern-in-kleidung-eingenaeht-13011531.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 48 =