Studenții străini ar trebui să părăsească Marea Britanie odată cu terminarea studiilor

sajid-javid

Secretarul de stat vrea ca studenții străini să părăsească Marea Britanie odată cu terminarea studiilor

Secretarul de stat pentru afaceri, Sajid Javid a declarat că guvernul britanic ar trebui să oblige studenții străini să plece din țară, de îndată ce termină studiile. Acesta a declarat că țara nu ar trebui să permită străinilor să abuzeze de sistemul actual de imigrare a studenţilor pentru a obține rezidență permanentă.

Marea Britanie a adus deja în lege lichidarea unei scheme care a permis absolvenților să stea și să lucreaze în Marea Britanie timp de până la doi ani după terminarea studiilor.

Observațiile făcute de Javid sugerează că există planuri pentru a constrânge normele pentru studenții din afara UE, forțându-i să se întoarcă acasă după finalizarea studiilor, şi să aplice pentru o altă viză pentru a lucra in Marea Britanie.

Potrivit cifrelor oficiale, un total de 121,000 de studenți din afara UE au intrat în Marea Britanie în 2013 pana in iunie 2014, dar numai 51.000 au părăsit țara. Se estimează că numărul de studenți străini din Marea Britanie va crește cu peste 6% pe an până în 2020.

http://www.ibtimes.co.uk/business-secretary-wants-foreign-students-leave-uk-once-they-complete-studies-1510362

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 60 =