Studentii vor primi 201 de lei bursa si in perioada vacantei de vara

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare care prevede majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de bază aflate în plată pentru mai multe categorii de personal a fost adoptat marţi, cu 232 voturi „pentru”, 21 voturi „împotrivă” şi o abţinere de Camera Deputaţilor, fiind aprobat şi un amendament potrivit căruia studenţii primesc bursă şi în perioada vacanţei de vară, în cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse şi protecţia socială a acestora.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, în vederea majorării salariilor pentru unele categorii de personal din sistemul bugetar, majorării burselor studenţilor, majorării pensiilor prin creşterea valorii punctului de pensie, majorării indemnizaţiei sociale pentru pensionari, precum şi pentru asigurarea gratuităţii transportului pe calea ferată pentru studenţi.

În cadrul şedinţei de plen de marţi a fost adoptat un amendament al PNL potrivit căruia studenţii primesc bursă şi în perioada vacanţei de vară, în cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse şi protecţia socială a acestora. Plenul a respins însă amendamentul care prevedea ca gratuitatea pe transportul feroviar să se acorde studenţilor indiferent de vârstă. Camera Deputaţilor este for decizional în această speţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 30