Studiu:56% dintre companii cred că atacurile de tip DDoS sunt folosite ca paravan pentru alte infracțiuni

IMG_0581

Peste jumătate dintre companiile globale susțin că atacurile cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial of Service) au fost utilizate de infractorii informatici ca tehnică de disimulare a activităților ilegale, arată un studiu Kaspersky Lab și B2B International, publicat miercuri.

Potrivit sursei citate, atunci când companiile au fost victimele infracționalității cibernetice, în 29% dintre cazuri atacul de tip DDoS a făcut, de multe ori, parte din tacticile de atac.

‘De exemplu, 26% dintre companiile care au suferit pierderi de date în urma unui atac cu țintă precisă au menționat DDoS printre vectorii de atac. În ansamblu, 56% dintre participanții la studiu au fost de părere că atacurile DDoS au fost doar un mod de a disimula alte activități ilegale. Peste jumătate dintre companiile chestionate (56%) cred că atacul DDoS a fost folosit ca paravan pentru alte genuri de criminalitate informatică, iar dintre reprezentanții acestora o vastă majoritate (87%) a raportat că au fost și victimele unui atac cu țintă precisă’, se menționează în raportul citat.

De asemenea, cercetarea de specialitate arată că, atunci când atacurile cibernetice de tip DDoS au fost folosite de către infractorii cibernetici ca tactică de inducere în eroare, companiile s-au confruntat și cu alte pierderi, respectiv cu atacuri prin intermediul dispozitivelor mobile (81%), cu acțiuni din partea altor organizații (78%), phishing (75%) și chiar cu activități ilegale din partea propriilor angajați (75%).

Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracțiune cibernetică, având ca țintă website-uri importante și mai rar computerele personale.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, ce are în portofoliu, la ora actuală, peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii — client.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 24