SUA adoptă noi reguli pentru a reduce poluarea

_83746521_83746520

SUA adoptă noi reguli pentru a reduce poluarea

Autoritățile de reglementare din SUA au propus noi planuri pentru reducerea emisiilor de carbon, planuri ce includ camioanele şi furgonetele. Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) vrea ca industria să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 24% până în 2027, prin construirea de modele mai eficiente.

Se spune că noile standarde ar reduce costurile totale de combustibil cu 170 miliarde de dolari și consumul de ulei cu până la 1,8 miliarde de barili, de-a lungul duratei de funcţionare ale unui vehicul. Organismul industriei, Asociatia Americană a Şoferilor de Camioane (ATA), s-a declarat încântată de noile planuri dar rămâne preocupată de faptul ca aceasta ar putea duce la noi tehnologii utilizate înainte de a fi gata.

Vehiculele medii și grele reprezintă aproximativ 20% din emisiile de gaze din SUA, dar reprezintă doar 5% din traficul rutier, conform calculelor guvernului. Normele vor intra în vigoare începând cu modele construite în 2021, în scopul de a oferi producătorilor timp să se adapteze. Până în 2027 ar trebui ca toate să satisfacă pe deplin standardele. De asemenea, va exista o perioadă de consultare publică de două luni, în vederea construirii unei versiuni finale până anul viitor.

http://www.bbc.com/news/business-33206541

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 71