SUA anunță descoperirea celui mai mare zăcământ de petrol din istoria sa

rtx16o6o

Criticii prezic (sau speră) ca în curând economia bazată pe petrol să ajungă la final. Dar rezervele cunoscute nu se reduc. Având în vedere noile tehnologii, autoritățile americane descoperă noi metode de depozitare și noi zăcăminte gigant.

Rezervele de petrol de șist din Statele Unite ale Americii conțin mult mai mult petrol decât se credea anterior. Autoritatea americană responsabilă de bogățiile pământului, Geological Survey (USGS) are o nouă estimare privind câmpul petrolier Wolfcamp din Texas, care potrivit formațiunii producătorilor de petrol conține 20 de miliarde de barili (159 de litri/baril), precum și resurse suplimentare de gaze naturale și gan natural lichefiat. Cei de la USGS spun că este cea mai mare estimare pe care a primit-o vreodată un zăcământ individual american, de când autoritatea a început să înregistreze măsurători.

În zăcământ se produce deja din anii 1980 petrol pe căi convenționale și de câțiva ani și prin controversata metodă de fracking. Au fost deja extrase din zăcământ mai multe miliarde de barili de țiței. Noua estimare a zăcământului arată că există potențial enorm chiar și în regiunile unde deja se produc miliarde de barili de țiței, spune Walter Guidroz, coordonatorul USGS pentru resurse energetice. Exploatarea anumitor zăcăminte este în continuare dependentă de dezvoltarea de noi tehnologii. De aceea există noi estimări pentru SUA și pentru toată lumea, spune Guidroz.

La un preț mediu curent de 45 de dolari pe baril noile rezerve descoperite valorează 900 de miliarde de dolari pe piață.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-melden-groessten-Oelfund-ihrer-Geschichte-article19109046.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =