SUA ar trebui să piardă controlul asupra internetului

32149906

Administrarea adreselor de internet de către ICANN s-a pronunțat în favoarea independenței sale față de guvernul american. Organul de conducere al organizației a hotărât la o reuniune din Maroc ca o serie de actori internaționali din domeniile economie, politică și societate civilă să preia controlul asupra sistemului de adrese din rețea. Planul este prezentat guvernului american, care trebuie să aprobe modificările.

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) a fost fondată în anul 1998 și are sediul în statul american California, fiind însărcinată cu administrarea Domain Name System. Fără această facilitate, nici un computer de pe internet nu ar putea accesa o pagina de pe web.

Supravegherea și controlul asupra ICANN a revenit timp de multă vreme în sarcina Ministerului American al Comerțului. În urmă cu doi ani de zile s-au început lucrările pentru implementarea unei noi structuri a organizației.

Prin varietatea actorilor implicați ar trebui să se împiedice o influență prea mare a uneia din părți asupra internetului. Pentru utilizatorii nu se va schimba nimic în utilizarea site-urilor web.

http://www.n-tv.de/technik/USA-sollen-Kontrolle-ueber-Internet-verlieren-article17194281.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =