SUA are cerințe față de acordul Brexit

 

Negocierile Brexit dintre UE și Mare Britanie sunt urmărite cu interes și de la Washington. Ministrul American al Comerțului, Wilbur Ross, a efectuat o vizită la Londra și a menționat cerințe pe care americanii le au față de ambele părți.

Ministrul American al Comerțului, Wilbur Ross, a cerut ca în cazul acordului Brexist dintre UE și Marea Britanie să se trateze cu respect și interesele economice ale americanilor. Astfel că relațiile strânse dintre SUA și Regatul Unit să nu fie lezate de standarde și reglementări, a declarat miliardarul în cadrul vizitei sale de la Londra. SUA vrea să devină cel mai important partener comercial al Marii Britanii. Eliminarea Taxelor și obstacolelor legale este importantă pentru acest lucru.

Ross a criticat în același timp politica comercială a Uniunii Europene și a acuzat blocul de state că majorează tarifele de import pentru bunuri din SUA și că a impus reglementări mai stricte în relațiile comerciale. “UE vorbește despre comerț liber, dar în realitate este o entitate extrem de protecționistă”. Republicanul a apărat de asemenea decizia americanilor de a impune taxe vamale de 220% pentru producătorul canadian de aeronave, Bombardier. Decizia a afectat și Marea Britanie, pentru că aripile avionului sunt construite la Belfast. Ross a declarat că, chiar și cei mai buni prieteni trebuie să respecte regulile.

SUA acuză Canada că Bombardier a beneficiat de subvenții necuvenite. Guvernul de la Ottawa a respins acuzațiile. Conclifctul afectează și relațiile dintre SUA și Marea Britanie, pentru că în fabrica Bombardier din Belfast lucrează mii de oameni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-stellen-Forderungen-bei-Brexit-Deal-article20119125.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 54