SUA avertizează China privind capacitatea excedentară de oțel

_89889869_89889868

Secretarul Trezoreriei al SUA a cerut Chinei să își reducă capacitatea de oțel, deja in exces, ceea ce spune el denaturează piețele globale. Jack Lew a vorbit la Beijing, înaintea unei reuniuni anuale între SUA și China pentru a discuta despre comerț și securitate. China este cel mai mare producător de oțel din lume și a fost acuzata ca a vandut produsele sub prețurile de pe piață.  

Lew a declarat că supracapacitatea ar putea avea un impact “coroziv” asupra economiei chineze. Oficialii americani vor discuta problema cu omologii lor din China, la Dialogul strategic si eonomic anual dintre SUA si China care are loc luni și marți.

La inceputul acestui an, Tata Steel din India a anunțat planurile de a vinde din afacerile din Marea Britanie, punând mii de locuri de muncă în pericol. Compania a citat oferta excedentară globală a oțelului și a importurilor în Europa ca doi dintre factorii care au “afectat în mod semnificativ poziția competitivă pe termen lung a operațiunii din Marea Britanie”.

Importurile de otel din China ale Marii Britanii au crescut de la 303.000 de tone în 2013 până la 687.000 de tone în 2014.

US warns China on steel overcapacity – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 24