sua canada 0-1

Holiday shoppers walk along 5th Avenue in New YorkClasa de mijloc americană
Clasa de mijloc americană pierde prima poziție în topul mondial. Schimbarea vine după zeci de ani de supremație a americanilor ca nivel de trai. Vina pentru aeastă schimbare o poartă politica fiscală și sindicatele fiscale.

Statele Unite ale Americii are în continuare cea mai mare creștere economică dintre țările industrializate. Cu toate acestea, clasa de mijloc a societății americane cunoaște o constantă scădere a veniturilor și bunăstării generale resimțite. Clasa de mijloc din SUA a fost pentru multe decenii cea mai bogată din lume, statut pe care îl pierde acum, potrivit rapoartelor New York Times. Iar cel mai mare venit este deținut în prezent de canadieni.

Această concluzie este trasă de publicația americană ca urmare a analizei datelor din Luxebourg Income Study (LIS), în care au fost adunate informații privind veniturile din peste 30 de națiuni industrializate. Venitul mediu împarte populația în două jumătăți egale.

Deși cele mai recente date din LIS datează din anul 2010, încă de atunci Canada a depășit Statele Unite la acest capitol. Iar potrivit ziarului, statisticile arată că veniturile au crescut mai puternic în Canada decât în Statele Unite.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/loehne-und-vermoegen-mittelklasse-in-usa-nicht-mehr-reichste-der-welt-a-965683.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =