SUA A CASTIGAT ORDONANTA OMC IN FATA CHINEI

_75066134_6c80ee46-bcef-4fc2-b5fc-336754cea056

US a câştigat ordonaţa OMC
SUA a câștigat ordonanţa Organizației Mondiale a Comerțului ( OMC ), în faţa Chinei, în urma unei dispute cu privire la tarifele masinilor de lux din SUA. Un grup special al OMC nu a constatat nici o bază pentru funcțiile pe care China le-a impus între anii 2011 și 2013. SUA, a descris-o ca pe o ” victorie semnificativă ” .

China a iniţiat tarifele pe saloane și vehiculele off- road, cu o capacitate a motorului de 2,5 litri sau mai mult în represalii pentru politicile comerciale din SUA. De asemenea, a argumentat, atunci când a introdus taxele producatoriilor de automobile din SUA, cum ar fi General Motors și Chrysler, că aceştia au primit subventii de la guvern și au inundat piața chineză cu mașini, care a lezat industria auto proprie a Chinei.

Pe de altă parte, SUA a declarat ca China a impus taxele fără a urma regulile OMC. Rata impusă de China a fost de 21,5 % . Reprezentantul Comercial american, Michael Froman a declarat că, 5 miliarde de dolari din exporturile pe 2013, au fost impozitate. ” Mesajul este clar . China trebuie să respecte regulile , la fel ca și alți membri ai OMC , “, a spus acesta. Exporturile de vehicule din SUA către China au fost în valoare de 8,6 miliarde de dolari în 2013, cu 48% mai mari faţă de anul anterior. Aceasta este cea mai mare piață auto, externă din SUA, după Canada.
http://www.bbc.com/news/business-27542997

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 50