SUA CRITICA EU

  • USA-EuropaSUA critică Europa

Washingtonul vrea un angajament mai puternic din partea europenilor cu privire la dezvoltarea economică. În Germania, datele comerciale din industrie scad neașteptat.

 

Statele Unite ale Americii cer Europei mai multe eforturi pentru a revigora economia. Acest lucru trebuie făcut cu scopul de a sprijini mai mult creșterea economică. Declarația aparține unui reprezentant al trezoreriei SUA. Europa se numără, precum China sau Japonia, printre cei ce fac parte din cercul celor mai importanți parteneri comerciali ai Statelor Unite. Iar la un calcul simplu, putem spune că o cerere mai puternică în Europa va îmbunătăți mai devreme sau mai târziu situația companiilor americane. Iar acest lucru va contribui ulterior la o recuperare.

 

Cerințele de la Washington ajung în Europa chiar înainte de următoarea reuniune a top 20 țări industrializate (G20) și țări în curs de dezvoltare și pe marginea reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional (FMI) de la Washington. Cele mai recente date economice din Europa au arătat o inflație scăzută cronică și o cerere slabă, se spune în SUA.

 

Americanii văd eforturile Băncii Centrale Europeane ca fiind timide, iar SUA vede persectiva europeană cu îngrijorare. Măsurile BCE sunt considerate reținute în comparație cu măsurile US Federal Reserve, ce a pompat miliarde de dolari în sistemul financiar și în economie pentru a stimula economia internă.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-draengeln-Europa-article12617111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 24 =