SUA extrădează evazioniști către Germania

4fc1e6716db7f75123dad06ed8910cad

SUA extrădează evazioniști către Germania

Un britanic a înșelat autoritățile germane cu o evaziune fiscală de 850 de milioane de euro și a fost reținut de autoritățile americane acum un an și jumătate. Acum Statele Unite ale Americii îl extrădează pe fostul șef al unei rețele de companii.

Cu aproape un an și jumătate în urmă, creierul unei presupuse evaziuni în valoare de sute de milioane de euro în defavoarea Germaniei, a fost reținut de autoritățile americane, fiind acum livrat în cele din urmă acestora. Britanicul în vârstă de 57 de ani a fost adus vinerea trecută din Las Vegas către Republica Federală, anunță procuratura de stat de la Frankfurt. Bărbatul este acuzat de faptul că ar fi întreprins comerț fraudulos cu drepturi de emisii CO2, care ar fi fost controlat prin intermediul unei rețele de firme.

Un grup de autori a înșelat statul german în perioada august 2009 și aprilie 2010, conform informațiilor sistemului judiciar în comerțul cu drepturi de emisie de gaze nocive, precum CO2, valoarea pagubei ridicându-se la 850 de milioane de euro.

Prin companii germane erau cumpărate drepturi de emisie din străinătate și erau apoi vândute mai departe în țară prin firme intermediare, fără a achita taxe pe vânzare. Ultima tranzacție efectuată în lanț ar fi cedat din nou hârtiile către cineva din străinătate. Pentru asta, înșelătorii autorităților fiscale au cerut restituirea impozitului pe vânzări care nu a fost de fapt achitat niciodată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-liefern-Betrueger-an-Deutschland-aus-article16036571.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 56