SUA își majorează deficitul comercial

34572180

Statele Unite ale Americii nu pot să rezvolve problema deficitului lor comercial. Dimpotrivă, în luna mai a acestui an acesta a sporit. Astfel, SUA are nevoie de intrări de capital din străinătate.

Deficitul comercial al SUA s-a majorat peste așteptări în luna mai a acestui an. S-a ridicat, potrivit estimărilor preliminare, la 41,14 miliarde de dolari și astfel ceva mai mult decât au prognozat analiștii (40,5 miliarde de dolari). Creșterea de 10,1% față de luna precedentă este cea mai puternică creștere din august 2015. În luna aprilie deficitul s-a ridicat la 37,38 miliarde de dolari, după cum raportează Ministerul American al Comerțului, după ce analiștii se așteptau la 37,44 miliarde.

În timp ce exporturile din luna mai au scăzut cu 0,2% la 182,35 miliarde de dolari, importurile au crescut cu 1,6% la 223,50 de miliarde de dolari. Astfel că importurile de bunuri s-au majorat cu 1,3 miliarde de dolari. Importurile de servicii au atins 41,44 miliarde, deci o valoare record. Fix o jumătate dintre acestea au fost în domeniul călătoriilor și transporturilor, deoarece se pare că mulți cetățeni americani au profitat de dolarul puternic în străinătate.

În total comerțul exterior al Statelor Unite s-a slăbit de la începutul anului. Din ianuarie și până în mai exporturile au scăzut cu 4,9%, iar importurile cu 4,7%.

În bilanțul comercial pentru petrol în luna mai a existat un deficit de 2,9 miliarde de dolari, cel mai redus din februarie 1999. Acest lucru a fost determinat de nivelul ridicat al producției autohtone, ceea ce reduce semnificativ dependența țării de importuri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-weiten-Handelsdefizit-aus-article18134101.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 56 =