SUA livrează noi nave de război către saudiți

RTR2VXIU

Guvernul american se laudă cu noi livrări de nave de război ultra-moderne către Arabia Saudită. Potrivit informațiilor de la Washington aceastea ar avea rolul instituirii unei mai bune securități a regiunii. Congresul are 30 de zile să oprească afacerea.

Guvernul american a confirmat vânzarea a patru nave de război a producătorului autohton Lockheed Martin, în valoare de 11,25 miliarde de dolari către Arabia Saudită. Despre această afacere a informat autoritatea responsabilă cu afacerile cu armament în relația cu străinătatea din cadrul Ministerului Apărării, spune un purtător de cuvânt.

Parlamentarii au acum un termen de 30 de zile pentru a bloca afacerea. Acest lucru ar fi, cu toate acestea, un fapt neobișnuit, pentru că astfel de afaceri sunt în prealabil verificate și validate corespunzător. SUA și Arabia-Saudită ar putea să încheie un acord privind livrarea navelor, spune o a doua persoană apropiată situației. În schimb, nu este de așteptat încheierea acestuia mai devreme de anul viitor.

Tranzacția cuprinde, pe lângă nave și echipament tehnic, muniție, dar și oferte de formare și pregătire. Arabia Saudită este interesată de modernizarea flotei sale. SUA subliniază prin această livrare eforturile lor neîntrerupte pentru cooperare în domeniul securității în regiunea Golfului, după cum declară reprezentații guvernului american.

http://www.n-tv.de/politik/USA-liefern-neue-Kriegsschiffe-an-Saudis-article16176591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 75