SUA oferă credite Ucrainei

61571634

SUA oferă credite Ucrainei

Rezervele valutare ale Ucrainei se topesc ca gheața la soare. La începutul anului, acestea se încadrau la cel mai scăzut nivel de zece ani. În plus, investitorii se tem de prăbușirea statului și că acesta va arunca taxele în aer. Statele Unite vin în ajutor.

Statele Unite vor să ofere în acest an un ajutor financiar Ucrainei de până la două miliarde de dolari (1,69 miliarde de euro). Țara ar trebui să continue însă cu reformele sale, iar Washingtonul va scoate din buzunar un miliard de dolari în prima jumătate a anului 2015 și va crește ajutorul în cursul anului cu un alt miliard, raportează ministerul de finanțe. Astfel, guvernul de la Kiev ar putea să își stabilizeze bugetul său. Noul suport de credit ar trebui să fie parte a unui pachet mai larg internațional, a declarat ministerul finanțelor Jacob Lew.

Războiul Kiev-ului împotriva rebelilor susținuți de Rusia a aruncat țara într-o profundă recesiune. În prezent, o echipa a Fondului Monetar Inernațional este în deplasare la Kiev pentru a pregăti noul pachet de ajutor. Rezervele valutare au scăzut la rândul lor la 7,5 miliarde de dolari. Acesta reprezintă cel mai scăzut nivel de un deceniu încoace și reprezintă doar suficient pentru a finanța importul de bunuri timp de cinci săptămâni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-stellen-Ukraine-Kredite-in-Aussicht-article14314121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =